Rychlý domácí chléb

Jednoduchý, ale zároveň chutný chleba. Při přípravě si můžete pohrát s druhy mouk, přidat semínka nebo bylinky a vytvářet nové chuťové variace.

Potřebujete:

✿ 7 g sušeného droždí
✿ 1 lžičku soli
✿ 375 ml teplé vody
✿ 500 g mouky

1. Do mísy nalijte teplou vodu, přidejte sůl, droždí a zamíchejte. Pak přisypejte mouku, vypracujte těsto a udělejte z něj bochánek. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout.

2. Vykynuté těsto přemístěte na pomoučený vál a zpracujte ho tak, že jednotlivé strany překryjete několikrát přes sebe. tak odstraníte oxid uhličitý. Provzdušněný bochánek vložte do kulatého pekáče vyloženého pečícím papírem, přikryjte utěrkou a nechte odpočívat 20 minut.

3. Nakynuté těsto nařízněte uprostřed a po stranách. Do skleněné mísy určené do trouby nalijte vodu a pekáč s chlebem na ni postavte. Chleba potřebuje vlhkost – bude pak vláčný. Pečte 40 minut při 180 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden