Rychlý fazolový guláš

Luštěniny bychom si měli dopřávat častěji, a to platí zvlášť v chladnějším počasí. Fazolový guláš (nebo hustou polévku, chcete-li) můžete připravit i bez masa.


Příprava: 35 min


Náročnost: x x


Cena: 95 Kč


Potřebujete:


2 plechovky fazolí (bílé, červené)


200 g klobásy nebo uzeného masa


1 cibuli


2 stroužky česneku


1 bramboru


1 malou plechovku rajčatového protlaku


majoránku


mletou papriku


pepř, sůl


olej


1 Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a jeden nakrájený stroužek česneku. Pak přidejte nakrájenou klobásu nebo uzené maso a společně ještě krátce opečte.


2 Zalijte trochou vody, přidejte oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky, rajský protlak (případně kečup), mletou papriku podle chuti, osolte, opepřete všechny ingredience a krátce povařte.


3 Do hotového guláše přidejte prolisovaný druhý stroužek česneku a majoránku. Rozdělte do hlubokých talířů a podávejte s chlebem.

reklama

Komentáře

reklama