Moje šťastná hvězda

Rýže s Jidášovým uchem

Oblíbený je tento pokrm nejenom v asijských zemích, ale v jistých obměnách i v Jižní Americe.


Suroviny:


250 g bílé rýže


2 vejce


50 g Jidášova ucha


2 velké červené papriky


olej na smažení


sůl, pepř


pálivá mletá paprika


1 plechovka červených fazolí


Postup:


Ze všeho nejdříve uvařte rýži podle návodu na obalu. Pak dejte vařit na 10 minut do vroucí vody Jidášovo ucho. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou papriku. Po 2 minutách přidejte červené fazole, pokrm osolte a opepřete.


Do pánve přidejte Jidášovo ucho a 5 minut restujte. V této fázi přidejte do pánve rýži, pokrm opět podle chuti osolte a opepřete a přidejte pálivou mletou papriku (může být samozřejmě i sladká). Vařte dalších 5 minut. Nakonec na rýži vyklepněte 2 vejce a přikryjte pánev na 3–4 minuty pokličkou.


Náš tip


Pokud nemáte Jidášovo ucho, sáhněte po hlívě ústřičné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden