Rýžové nudle s arašídovou omáčkou

Arašídovou omáčku milují lidé především v Indonésii. Ještě nikdy jste ji neochutnali? Nyní máte šanci.


Suroviny:


400 g rýžových nudlí


500 g kuřecích prsou


4 lžíce arašídového másla


4 lžíce sójové omáčky


1 lžíce medu


1 lžíce sezamu


1 jarní cibulka 


½ lžíce zázvoru 


sůl, pepř, chilli 


2 stroužky česneku


1 lžíce olivového oleje


1 lžíce octa 


limetková šťáva


Postup:


Rýžové nudle si uvařte podle návodu na obalu. V hrnci rozmíchejte arašídové máslo s octem, sójovkou, medem, zázvorem, chilli a prolisovaným česnekem a 5 minut nechte omáčku probublávat.


Mezitím si orestujte maso na lžíci olivového oleje, osolte ho a opepřete. Nudle smíchejte s kuřecím masem a omáčkou. Posypejte sezamem, cibulkou  a pokapejte limetou.


Náš tip


Pro ještě lepší a křupavější chuť si do pokrmu krátce orestujte na pánvi hrst nebo dvě loupaných arašídů a přidejte je do pokrmu. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden