Můj čas na kafíčko

S grilovanými broskvemi

Suroviny:

3 broskve nebo nektarinky

3 lžičky medu

1 bílá ředkev (nebo 3 červené)

70 g kozího sýra

rukola

20 g piniových oříšků ( můžete nahradit vlašskými)

krémové balzamiko

olivový olej

Suroviny:

Broskve myjte osušte na rozkrojte na poloviny.

V míse smíchejte 1 lžíci olivového oleje s medem a namočte do něj broskve.

Poté dejte broskve na gril a grilujte asi 3 minuty. Ořechy opražte nasucho na pánvi.

Ředkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Vložíte do mísy, přidejte rukolu, polijte balsamikem a olivovým olejem podle chuti. Dobře promíchejte.

Přidejte broskve a ještě opatrně promíchejte. Nakonec salát posypejte nastrouhaným kozím sýrem a oříšky.

Kombinace ovoce, zeleniny a sýra není nijak nová, ale tenhle broskvový salát vás možná překvapí. Sladké broskve na grilu krásně pustí šťávu a získají kouřovou chuť, kterou jemně doplní krémový kozí sýr a ostřejší ředkev.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden