Můj čas na kafíčko

S manželovými nevěrami mi došla trpělivost až po letech!

Pozval svoji milenku dokonce k nám domů na oběd...

Se záletníkem jsem kdysi zůstávala jen kvůli naší dceři. Nakonec to byl on, kdo prosil.

O tom, že mě manžel podvádí, jsem věděla dávno. Informoval mě o tom manželův vlastní otec, který si mě vždycky vážil a synovo chování ho velmi znepokojovalo a rmoutilo. Řekl mi, abych s tím něco dělala, dala manželovi ultimátum, postrašila ho.

Po jedné milence přišla druhá

Na jeho naléhání jsem tehdy odvětila jsem, že nebudu svého muže prosit a vychovávat ho. Pokud mu samotnému není jasné, co ve mně a v naší dceři má, nic s tím neudělám. A tak jsem manželovu nevěru trpěla. Ne proto, že bych se bála rozvést, ani kvůli penězům.

A dokonce ani ne z důvodu, že bych ho bezhlavě milovala. Jedinou příčinou byla dcera, která svého otce měla ráda. Odtrhnout ji od jeho každodenní přítomnosti bych nedokázala.

Takhle jsme žili řadu let. Věděla jsem, že manžel má druhou milenku - s tou první se rozešel, když si našla vhodnějšího partnera. S druhou milenkou se začal scházet častěji, byla to totiž jeho asistentka.

Po čase prosil marně

Když se manžel vůči mně choval podrážděně, přehlížela jsem to. Potom však začal hrubě a nelaskavě reagovat i na dceru, která nechápala, co se s jejím otcem děje, začala jsem vážně uvažovat o rozvodu.

Pohár přetekl, když k nám svoji asistentku a milenku v jedné osobě pozval na nedělní oběd. To se mi zdálo už naprosto bezohledné a vulgární vůči mně i rodině. Rozvedla jsem se. Dcera snášela rozvod statečněji, než jsem čekala.

Po dvou letech, když se exmanžel s milenkou rozešel, se k nám chtěl vrátit. To už jsem nedovolila. Marně prosil, marně litoval. Já už jsem si s ním neměla co říct. Sám se rozhodl pro to, co nakonec vedlo k rozpadu rodiny.

Důsledky jsme nesli všichni, musel je tedy nést i on. Já jsem dnes mnoho let znovu vdaná, stejně tak i dcera, která už ze mě udělala dvojnásobnou babičku. Můj bývalý manžel zůstal sám a nemyslím si, že by byl šťastný.

Alena S. (57), Třebíč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden