S pečenou marmeládou na chleba!

Připravit lahodný džem pečením ve vaší horkovzdušné troubě není úkol pro mistry šéfkuchaře, zvládne to úplně každý. Postup je totiž snadný a výsledek rozhodně stojí za to. Hodí se nám libovolné ovoce, např. třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt, borůvky, jablka apod.

Suroviny: • 2 kg ovoce dle vašeho výběru • 500 g cukru krupice • 1 lžíce octa • 4 lžíce rumu • přísady, kterými chceme marmeládu ochutit (čokoláda, vanilka)

Postup: Ovoce omyjeme, osušíme a zbavíme je pecek, stopek apod. Dáme do pekáčku a zalijeme octem. Troubu předehřejeme na 220 °C.a vložíme do ní pekáč s ovocem. Pečeme 20 minut. Poté přisypeme polovinu cukru a pečeme 15 minut. Nemícháme! Znovu vyndáme z trouby, přidáme zbylý cukr, vybrané přísady a opět nemícháme. Pečeme dalších 10 minut. Pekáč vyndáme z trouby, přidáme rum, promícháme a plníme do sklenic.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama