Moje šťastná hvězda

S tragickou smrtí jediného dítěte se Miroslav Horníček smířit nedokázal

Moje šťastná hvězda

Po jeho odchodu se Miroslav Horníček upnul na práci a milovanou ženu Bělu. Poté, co zemřela, hledal herec marně smysl života a šlo to s ním už jenom z kopce...

Přezdívku „laskavý klaun“ si MIROSLAV HORNÍČEK (†84) právem zasloužil. Jeho humor byl jemný a inteligentní. Právě práce a manželčina láska mu pomáhaly překonat životní tragédii.

Plzeň je nejen městem piva, ale také místem, kde se narodilo mnoho významných osobností. Jednou z těch největších byl bezesporu herec, spisovatel, výtvarník i fotograf, zkrátka člověk mnoha profesí – Miroslav Horníček (†84).

Na rodné město nikdy nezanevřel

Prožil tam krásné dětství chlapce, který přišel na svět jen pár dní po zrodu samostatného Československa. Někdy s nadsázkou říkal, že kdyby se jeho maminka rozhodla povít ho o několik dní dříve, byl by alespoň na chvíli občanem Rakouska-Uherska.

Mladá republika ale ještě dlouho žila v duchu bývalého císařství, takže malý Mirek

Zbývá vám 91% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden