Můj čas na kafíčko

S výběrem ctitele mi pomohla teta ze záhrobí!

Před fotografii mrtvé tetičky jsem dala dva lístečky se jménem.

Lidé odcházejí z tohoto světa, ale my s nimi můžeme zůstat i nadále ve spojení. A ještě po letech nám mohou být užiteční!

Se vším důležitým jsem se už od mládí svěřovala své tetičce. Brala jsem ji spíš jako starší kamarádku. Matka byla přísná a otec na mě neměl čas, takže tetička znala všechna má tajemství. Bohužel zemřela mladá: ve čtyřiceti letech jí srazilo na silnici auto. Já jsem ale dál cítila, že jsem s ní ve spojení!

Najednou tu byli dva muži

Moje první manželství se mi nepovedlo. Zůstala jsem sama se synem. Dlouho jsem pak hledala hodného muže, ale měla jsem smůlu. V jednačtyřiceti, s dospívajícím potomkem na krku, jsem se začala bát samoty ve stáří. A pak jsem potkala ne jednoho, ale hned dva muže, kteří za to stáli! Sešlo se to ve stejnou dobu. Oba se mi líbili, oba o mě měli zájem. Já jsem se ocitla ve zmatku. Mohla jsem si vybrat jen jednoho – a po všech těch životních zklamáních jsem si chtěla vybrat dobře. Se svojí zesnulou tetičkou jsem se často radila jen tak, v duchu. Nyní jsem se rozhodla, že se jí zeptám přímo!

Ráno přišlo rozhodnutí!

Podle jednoho návodu, který jsem si přečetla, jsem udělala na stolku malý oltář, kam jsem umístila tetinu fotografii. Kolem jsem zapálila svíčky. Prosila jsem tetu, aby mi pomohla s výběrem. Před fotografii jsem položila lístečky se jmény obou nápadníků. Dlouho jsem svoji milovanou tetičku vzývala, ať mi dá znamení. Pak svíčky dohořely a já jsem šla spát. Vyčerpaná jsem hned usnula. Vzbudila jsem se ráno, kdy už venku bylo světlo a za oknem zpívali ptáci. Byla jsem trochu zklamaná, protože jsem myslela, že mi teta odpoví ve snu. Kyž jsem přišla k oltáři, viděla jsem, že už je tam jen jeden lísteček! Ten zbývající zmizel a už jsem ho nikdy nenašla! Ano, tetička mi odpověděla. Zařídila jsem se podle její rady a dnes jsem znovu vdaná, tentokrát šťastně. Kdybych si bývala vybrala toho druhého muže, dopadla bych špatně – ukázalo se totiž, že to byl jen zadaný lovec žen!

Olga B.(44), Ústí nad Labem

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden