Moje šťastná hvězda

Šakšuka s fazolemi a slaninou

Šakšuka je tradiční a velice oblíbený severoafrický snídaňový pokrm.


Suroviny:


3 vejce


1 bílá cibule 


1 plechovka loupaných rajčat


150 g slaniny 


hrst čerstvého koriandru 


1 plechovka fazolí


sůl, pepř 


1 lžička římského kmínu


3 stroužky česneku


3 lžíce olivového oleje


Postup:


V pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj smažit na kostičky nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte plátky slaniny.


Prolisujte do pánve česnek a přidejte rajčatový protlak a fazole. Pět minut restujte a přidejte římský kmín, pepř a sůl.


Do směsi vytvořte tři důlky a rozklepněte do nich vejce. Opět je osolte a opepřete. Nechte probublávat aspoň deset minut. Dozdobte koriandrem.


Náš tip


Šakšuku si dopřejte s krajícem čerstvého chleba nebo bílou bagetkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden