Můj čas na kafíčko

Salát Caesar

Klasika mezi saláty, která většinou nechybí v nabídce v žádné restauraci. Můžete ho připravit i ze zbytků pečeného kuřete.

Ingredience: 4 porce

Na salát:

 600 g římského salátu
 4 plátky bílého chleba
 1 stroužek česneku
 1 lžíce másla
 sůl
 400 g pečeného kuřecího masa
 hoblinky parmazánu na zdobení

Na zálivku:

 100 g majonézy
 1 lžička hrubozrnné hořčice
 10 g najemno nastrouhaného parmazánu
 2 ančovičky
 1 lžička citronové šťávy

Postup:

Chléb natrhejte na kousky. Stroužek česneku nastrouhejte, smíchejte s trochou soli a promíchejte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek, promíchejte a přidejte chléb. Opečte ho na česnekovém másle dozlatova.

Na zálivku promíchejte majonézu s hořčicí, ančovičkami, parmazánem a šťávou citronu. Salát natrhejte do mísy a promíchejte se zálivkou. Rozdělte ho na talíře. Na každý přidejte kousky pečeného kuřecího masa, krutony a hoblinky parmazánu.

Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden