Salát Panzanella

Základem tohoto italského salátu je čerstvá zelenina, hlavně rajčata, a kousky opečeného chleba.

Příprava: 20 min (bez odpočinutí)

Náročnost: x

Cena: 55 Kč

Potřebujete:

2 velká rajčata

600 g cherry rajčátek

2 žluté papriky

300 g staršího chleba

100 ml panenského olivového oleje

1/2 lžičky krupicového cukru

60 ml červeného vinného octa

1/2 červené cibule

1 stroužek česneku

2 hrsti lístků bazalky

Na plech dejte celé papriky a chleba natrhaný na kousky a pokapaný olejem. Pečte v troubě při 200 °C za občasného obracení 20–25 minut, až se na paprice udělají hnědé puchýře a chleba zezlátne.

Papriky dejte do plastového sáčku a nechte je zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semen a nakrájejte nahrubo. Rajčata nakrájejte a smíchejte s cukrem v míse, osolte a nechte 25–30 minut odpočinout, až pustí šťávu.

K rajčatům přidejte chleba, olivový olej, vinný ocet, nakrájenou cibuli a česnek nadrobno. Promíchejte a nechte stát 30 minut. Pak přidejte papriku a bazalku, promíchejte, ozdobte lístky bazalky, případně olivami a podávejte.

reklama
reklama

Komentáře