Salát po italsku s pršutem

Výborný salát, ve kterém se šťavnatá hruška vzájemně doplňuje s voňavým prosciuttem a parmezánem.

Suroviny na 2 porce - 50 g parmezánu - 2 hrnky mixu salátových listů - 1 zralá hruška - 100 g prosciutta - sůl, pepř - olivový olej - citronová šťáva - 1 lžíce medu

Postup

1. Hrušku oloupejte, pokrájejte na plátky a potřete ze všech stran medem. Dejte péct do trouby při 200 °C na asi 15 minut.

2. Salátové listy omyjte, natrhejte a naaranžujte na talíř. Přidejte natrhanou šunku, hrušku a tenké plátky parmezánu.

3. Olivový olej prošlehejte s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře.

4. Zálivkou pokapejte salát a servírujte.

reklama

Komentáře

reklama