Salát s grilovaným chřestem, pancettou a pošírovaným vejcem

Suroviny:

32 ks chřestu

4 vejce

60 g piniovývh oříšků

12 plátků pancetty

4 lžíce plocholisté petrželky

50 g másla

1 vanička řeřich

sůl

Postup:

Oloupaný chřest spařte ve vroucí vodě cca 1 min a poté ho vložte do studené vody. Pancettu upečte v troubě na 180 °C zhruba 3–5 min.

Mezitím vařte vejce po dobu cca 3 minut. Vložte je do hrnce s lehce vroucí vodou a kapkou octa. Vodu lehce zamíchejte a do víru vejce rozklepněte. Žloutek tak obalí bílek. A máte hotovo.

Spařený chřest a piniové oříšky zprudka opečte na pánvi dozlatova na olivovém oleji. Ke konci přidejte máslo a nasekanou petrželku. Naservírovaný salát posypte řeřichou. Můžete podávat s opečenou ciabattou.

Tip!

Kdo nemá rád chřest, může jej nahradit jinou zeleninou. K těmto ingrediencím se hodí opečená cuketa, lilek, výborné budou i brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden