Salát s křepelčími vejci a maceškami

Také květy macešek se dají konzumovat. Rostou v nejrůznějších barevných variantách, které vylepší třeba zdravý salát.

Příprava: 15 min

Náročnost: x

Cena: 105 Kč

Potřebujete:

4 křepelčí vejce
hrst polníčku
hrst rukoly
hrst listového špenátu
½ avokáda

pár jader pekanových ořechů

1 lžíci medu
1 lžíci hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
sůl. pepř

pár květů macešky

Křepelčí vejce uvařte natvrdo zhruba 2–3 minuty, poté je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Avokádo oloupejte, dužinu vydlabejte a nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte všechny druhy zelených lístků a avokádo.

V jiné misce si připravte zálivku z medu, hořčice, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře, které prošlehejte dohladka.

Květy macešek omyjte studenou vodou a nechte okapat. Salát smíchejte s dresinkem, rozdělte ho na talíře, přidejte do něj pekanové ořechy, rozpůlená křepelčí vajíčka a ozdobte květy macešek.

reklama
reklama

Komentáře