Salát s ovocem a kuřecími prsíčky

Potřebujete:

200 g směsi listů různých salátů, baby špenátu a čekanky, 2 kuřecí prsní řízky, 1 granátové jablko, 2 pomeranče, hrst pekanových ořechů, balzamikový ocet, olivový olej, sůl, pepř

Postup


  1. Menší listy salátu, čekanky a špenátu vložte do mísy, větší listy natrhejte na kousky o velikosti sousta. Z granátového jablka vyberte semínka. Z jednoho pomeranče seřízněte slupku i s bílou blankou a poté vykrájejte dílky tak, abyste získali filátka bez blanky.

  2. Kuřecí řízky osolte a opepřete a na lžíci oleje je na pánvi osmahněte dozlatova. Z druhého pomeranče vymačkejte do misky šťávu. Přidejte dvě lžíce oleje, dvě lžíce balzamikového octa, pepř a špetku soli. Vše důkladně promíchejte.

  3. Lehce vychladlý řízek nakrájejte přes vlákno na kousky o velikosti sousta. K salátu do mísy přidejte pomerančová filátka, granátové jablko, pekanové ořechy a upečené kuřecí maso. Vše přelijte zálivkou, lehce promíchejte a podávejte.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama