Salát s tuňákem

Bude chutnat skvěle i s česnekovou jogurtovou zálivkou

Suroviny na 4 porce:

2 konzervy tuňáka v oleji

4 vejce

100 g sterilované kukuřice

hrst černých oliv

1 červenou cibuli

200 g cherry rajčátek

400 g míchaného listového salátu

4 lžíce olivového oleje

1 lžíci citronové šťávy

1 lžičku cukru

sůl, pepř

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo. Tuňáka slejeme a necháme okapat. Listy salátu důkladně propláchneme. Rajčata nakrájíme na poloviny, cibuli na kolečka.  2. Salát dáme do velké mísy, přidáme oloupaná a nakrájená vejce, cibuli, rajčata, kukuřici a olivy.

3. V malé misce promícháme olej, citronovou šťávu a cukr. Nalejeme na salát, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Rozdělíme na 4 porce a podáváme. .

reklama
reklama

Komentáře