Salát s tuňákem a vejci

K večeři je dobré volit potraviny s proteiny. Například vejce, která perfektně zasytí. Dejte si ale jen jedno na osobu, jinak byste špatně spali.

Příprava: 25 min


Náročnost: x


Cena: 70 Kč


Potřebujete:


2 rajčata


1 červenou cibuli


0,5 hlávky listového salátu


2 vejce


1 malou konzervu tuňáka


1 lžící sterilované kukuřice


1 lžící oliv


olivový olej


citronovou šťávu


sůl, pepř


1. Vejce uvařte natvrdo. Listový salát natrhejte na kousky, propláchněte, nechte okapat a vložte do mísy.

2. K salátu přidejte nakrájené papriky, rajčata, na kolečka nakrájenou cibulku, kukuřici a dobře promíchejte. Zakapejte citronovou šťávou, ochuťte solí, pepřem, přidejte pár kapek olivového oleje a ještě promíchejte.

3. Salát poklaďte vejci nakrájenými na čtvrtky, přidejte kousky tuňáka z konzervy a podávejte.

reklama

Komentáře

reklama