Salát z červené řepy s mátou

Ke slavnostnímu menu neodmyslitelně patří i nějaký předkrm. Vyzkoušejte třeba lehký salát z červené řepy. Velmi zdravé a jednoduché jídlo, které naladí vaše chuťové buňky na další chody.

Potřebujete:

800 g červené řepy, hrst mátových lístků, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa, 50 g sýru feta (nebo kozího), sůl, čerstvě mletý černý pepř

Postup:


  1. Červenou řepu uvařte (případně použijte naloženou a slitou), nakrájejte ji na menší kousky nebo co nejtenčí plátky a ty pak rozdělte do připravených misek. Potom je trošku osolte, opepřete a zlehka promíchejte.

  2. Na každou porci přidejte několik mátových lístků. Olivový olej smíchejte s kvalitním balzamikovým octem a touto směsí každou porci pokapejte, nebo ji nalijte do spreje na olej a zastříkněte.

  3. Navrch nadrobte nebo nasypte na tenké plátky nakrájený sýr feta (případně použijte sýr kozí, pokud ho máte rádi). Můžete podávat.

reklama
reklama

Komentáře