Můj kousek štěstí

Salát z červené řepy s mátou

Ke slavnostnímu menu neodmyslitelně patří i nějaký předkrm. Vyzkoušejte třeba lehký salát z červené řepy. Velmi zdravé a jednoduché jídlo, které naladí vaše chuťové buňky na další chody.

Potřebujete:

800 g červené řepy, hrst mátových lístků, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa, 50 g sýru feta (nebo kozího), sůl, čerstvě mletý černý pepř

Postup:


  1. Červenou řepu uvařte (případně použijte naloženou a slitou), nakrájejte ji na menší kousky nebo co nejtenčí plátky a ty pak rozdělte do připravených misek. Potom je trošku osolte, opepřete a zlehka promíchejte.

  2. Na každou porci přidejte několik mátových lístků. Olivový olej smíchejte s kvalitním balzamikovým octem a touto směsí každou porci pokapejte, nebo ji nalijte do spreje na olej a zastříkněte.

  3. Navrch nadrobte nebo nasypte na tenké plátky nakrájený sýr feta (případně použijte sýr kozí, pokud ho máte rádi). Můžete podávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden