Můj čas na kafíčko

Salát z cizrny s rajčaty

Suroviny na 4 porce:

1 červená cibule

1–2 čerstvé chilli papričky

–3 zralá rajčata

300 g vařené nebo konzervované cizrny

hrst natrhaných lístků máty a bazalky

200 g rozdrobené fety či balkánského sýra

Na zálivku:

100 g vařené nebo konzervované cizrny

šťáva z 1 a ½ citronu

5 lžic extra panenského olivového oleje

pepř, sůl

Postup:

Čtvrtinu veškeré cizrny rozmixujte s citrónovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete. Získáte tak pikantní hladkou krémovou zálivku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte. V míse smíchejte zbytek scezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek.
Podávejte zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden