Salát z cizrny s rajčaty

Suroviny na 4 porce:

1 červená cibule

1–2 čerstvé chilli papričky

–3 zralá rajčata

300 g vařené nebo konzervované cizrny

hrst natrhaných lístků máty a bazalky

200 g rozdrobené fety či balkánského sýra

Na zálivku:

100 g vařené nebo konzervované cizrny

šťáva z 1 a ½ citronu

5 lžic extra panenského olivového oleje

pepř, sůl

Postup:

Čtvrtinu veškeré cizrny rozmixujte s citrónovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete. Získáte tak pikantní hladkou krémovou zálivku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte. V míse smíchejte zbytek scezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek.
Podávejte zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama