Salát z mořských plodů s rajčaty

Nechte salát uležet

Ideální je, pokud necháte salát uležet, rozložení chutí je potom mnohem zajímavější.

Ingredience:


  • 300 g těstovin

  • 500 g chobotniček nebo mix mořských plodů

  • 2 mrkve

  • 2 rajčata

  • 1 žlutá paprika

  • 1 zelená paprika

  • 1 střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžička tabasc

  • 1 lžička citronové šťávy

  • 2 špetky cukru

  • olivový olej

  • 1 lžíce octa

  • kopr S

  • sůl


Postup:

  • Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje.
    Plody moře propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do osolené vody. Přidáme ocet a mrkev nakrájenou na kousky. Vaříme zhruba 10 minut. Necháme vše ve vývaru vychladnout a až pak nakrájíme.

  • Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a papriky na menší kousky. Přidáme plody moře, propláchnuté těstoviny, tabasco, cukr, citronovou šťávu a dosolíme. Na závěr přidáme nasekaný kopr a vše dobře promícháme. Osvěžující .

reklama
reklama

Komentáře