Můj čas na kafíčko

Sametové rty zařídí včelí vosk

Jemná pokožka rtů patří mezi nejcitlivější místa našeho těla! Snad jen kůže dekoltu, ve slabinách či na očních víčkách je ještě o něco jemnější. Je proto důležité, aby se rtům dostávala péče, kterou si zaslouží.

Rty podobně jako nehty viditelně odráží, když s naším tělem není něco v pořádku.   Opar hlásí nemoc! Opar značí infekci a nemusí vznikat od špinavých rukou. Vliv hraje i přenos nádobím. Někteří z nás jsou citlivější a nemohou se po cizích lidech ani napít. Dodávejte tělu dostatek vitaminu B a C, jezte hodně mrkve a citrusů, a budujte tak hradbu infekci. Pokud už se opar objevil, zastrašte ho droždím. Rozmačkejte droždí s kapkou vody a naneste jemnou vrstvu na ret.
Dále funguje česnek, ale s tím opatrně! Jestli máte otevřenou ránu, může pěkně pálit.

Jak na hebké rty?

Hebké rty podpoříte kokosovým olejem. Stačí nanášet jen úplně tenkou vrstvu tohoto přírodního oleje a uvidíte, že za pár dnů budou rty jako vyměněné. Skvělé jsou balzámy na rty, které jsou vyráběné bez zbytečných konzervačních látek!

Voskový balzám na rty

Připravte si vždy po jednom stejném díle včelí vosk, kokosový olej a kokosové máslo. Ve vodní lázni nechte všechny tři složky rozpustit a poté slijte do připravené mističky či dózičky na zavírání. Můžete ještě přidat pár kapek vašeho oblíbeného éterického oleje a je to!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden