Můj čas na kafíčko

Samoopalovací krém! Jak ho správně vybrat?

Opalování je v dnešní době trendem, ale co když chcete mít nějakou barvu i bez sluníčka? Není nic jednoduššího než použít samoopalovací krém. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak s nim vlastně zacházet a čeho se vyvarovat.

1. Pryč se skvrnami!

Jak správně takový krém nanášet?

Se samoopalovacím krémem jsou spojené různé trable.

Hlavně jsou to skvrny, které většinou vznikají z nevhodné manipulace. Současné produkty na trhu jsou však na tom daleko lépe než dřív. Stačí si jen najít dostatek času obejít drogerie.

2. S výběrem si dejte na čas

Zásadním bodem je s procedurou nespěchat. Provádějte ji hezky v klidu a bez časového omezení. Určitě se držte doporučení na konkrétním krému.

3. Zkuste i peeling

Když budete samoopalovací prostředek používat, nezapomeňte na peeling. Tím vaší pokožku dokonale zbavíte odumřelých kožních buněk a vaše pleť pak bude vypadat mnohem lépe. Vyrovnáte tím i vyvýšeniny a prohlubně na povrchu kůže. Můžete zkusit i domácí peeling smíchaný s malým množstvím cukru, medu a pár kávových lžiček olivového oleje.

4. Pořád hydratujte

Přestože se nemá pod samoopalovací krém dávat ještě další vrstva navíc, existují i výjimky. Pokud máte na těle opravdu suchá místa, tak se krémem namazat můžete. Sušší místa do sebe vstřebají více samoopalovacího přípravku, čímž vznikají nevzhledné mapy. Rozetřete si krém v dlaních a na konkrétní místa je pak už jen jemně položte.

5. Nanášejte postupně

Každý nátěr samoopalovacího krému zajistí sytější a daleko výraznější tón. Jen s ním na začátku raději šetřete. Naneste první vrstvu opravdu v malém množství. Poté se můžete rozhodnout, zda budete chtít ještě přidávat, abyste byla snědší. Vrstvené krémy většinou slibují výdrž zhruba dva až tři týdny. Nezapomínejte si mazat i lokty, kotníky, kolena.Ty však potřebují méně krému než ostatní části těla. Když je krém nanesený, neoblékejte si na něj hned oblečení a vyčkejte alespoň deset minut. Nechte krém úplně zaschnout.

6. Speciální přípravek na tvář

Většinu samoopalovacích přípravků můžete bez obav použít i na tvář. Výjimku udělejte v případě, že máte problematickou nebo velmi citlivou pleť. V tu chvíli byste měla zajít pro samoopalovací produkt rovnou do lékárny. I tady je důležité nanášení, přípravkem šetřete, dávejte malé množství a zapracujte ho až k vlasům. Vynechejte naopak těsnou blízkost očí.

7. Máte opravdu velký výběr

Samoopalovací přípravky seženete nejen v podobě krému, ale i ve formě spreje či gelové textury až po pěny, které jsou nyní velkým hitem. Pozor však na rovnoměrné nanesení. Pokud máte u pěnového přípravku ještě rukavici, ušetříte si problémy se skvrnami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden