Můj kousek štěstí

Šarmantní dáma plná něhy a laskavosti

Můj kousek štěstí

Milovala svou zahrádku, cestování a také buddhismus. Zářila nejen v pohádkách.

Jako okouzlující lahůdková Olinka lámala mužská srdce. Nezapomenutelná byla i jako pohádková Anče nebo Šeherezáda. Život herečce napsal ale zcela jinou roli, nikdy se nevdala a neměla děti.

V roce 1949, to byly Haně Maciuchové (†75) pouhé čtyři roky, čekalo její rodinu velké stěhování. Ze Šternberka, odkud pocházel její otec Josef Maciuch (†97), odešli do Olomouce. Konkrétně do městské části Nový Svět, kde žili v domě rodičů Maciuchovy ženy Jarmily (†79).

Do Olomouce si manželé Maciuchovi přivezli i svoji velkou lásku k divadlu, kterému se věnovali jako nadšení ochotníci. Josef Maciuch je dodnes považován za vynikajícího herce a také uznávaného režiséra a dramaturga. Není divu, že

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden