Můj kousek štěstí

Sauna je v zimě velký ochránce

Říkáte si, jak je možné, že je obyčejný pobyt v horké místnosti tak prospěšný. Když se tělo pořádně prohřeje, začne totiž víc tvořit ochranné protilátky.

Díky pravidelnému saunování zesilují obranné schopnosti vašeho organismu, probouzí se a zesiluje vaše přirozená imunita. Další výhodou je detoxikace, ke které v sauně dochází. Spolu s potem odejdou z vašeho těla i odpadní látky, které organismus uložil většinou v tucích. Díky sauně ulevíte játrům a ledvinám, které nemusí tyto jedy zpracovávat a vylučovat. Aby ale měla sauna na vás tyto skvělé očistné a blahodárné účinky, musíte do ní chodit pravidelně, nejlépe jednou týdně. A pamatujte na to, že do sauny plavky nepatří.

Třikrát a dost?

1. V sauně zůstaňte 10 až 15 minut. Ne déle. Pokud se však začnete cítit nepříjemně, jděte ven okamžitě. Každý máme jinou výdrž. Do požadované doby saunování se časem dopracujete pravidelnou návštěvou.

2. Po sauně se opláchněte studenou vodou, nemusíte nutně skočit do ledového bazénu, stačí chladná sprcha. I tak se můžete postupně otužováním dopracovat studenější vody. Podstatné je, že tělo ochladíte a opláchnete ze sebe pot plný vyloučených škodlivin.

3. Po sauně si aspoň na chvíli odpočiňte. Ideální by bylo ulehnout na lehátko a poslouchat příjemnou uklidňující hudbu.

4. Jděte do sauny po druhé a poté se opět ochlaďte a odpočívejte.

5. Pokud chcete, můžete jít do sauny ještě jednou, ale víc než 3 cykly se nedoporučují.

6. Po sauně dostatečně odpočívejte a hlavně se pořádně napijte čisté vody.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden