Sázená vejce s listovým špenátem

Pokrm si dopřejte s opečenými bramborami nebo čerstvým pečivem.


Suroviny:


5 vajec 


4 hrsti čerstvého listového špenátu 


1 lžíce másla


1 lžíce olivového oleje


4 stroužky česneku 


špetka muškátového oříšku 


půl hrsti nasekaných kešu oříšků


sůl, pepř


Postup:


Na pánvi si rozehřejte trochu másla a dejte na něj orestovat na tenké plátky nakrájený česnek.


Ve chvíli, kdy česnek začne tmavnout, přidejte do něj všechen špenát, osolte ho a opepřete. Poté přidejte ještě špetku muškátového oříšku. 


Duste pod pokličkou přibližně pět minut. Pak přidejte nasekané kešu oříšky a ještě jednou špenát dobře promíchejte.


Do špenátu udělejte několik důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Každé zvlášť lehce osolte a opepřete. Opět pánev zakryjte pokličkou a duste alespoň po dobu tří až pěti minut. 


Nakonec pokrm zakápněte kvalitním olivovým olejem a můžete ho servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden