Můj kousek štěstí

Schovaly se myši k vám?

V chladném období se stahují myši, potkani a další nezvaní hosté do domů a vy přemýšlíte, jak se jich zbavit? Mohlo by vám pomoci pár zaručených babských metod! Prvním krokem je najít cestu, kudy k vám chodí.

Vytipujte si možnosti a kolem nich nasypejte mouku – stopy je pak prozradí. Ucpěte všechny otvory kolem přívodních trubek, utěsněte okénka, spáry. Samozřejmě byste neměli nechávat dlouho otevřené dveře. Doslova rájem jsou pro hlodavce místa, kde najdou zbytky jídla a volně přístupné potraviny.Vyházejte proto nepotřebné a potraviny uložte do uzavíratelných nádob.

Zkuste limonádu

Někdo používá na myši jed nebo staré dobré pastičky. Pomoct ale může i obyčejná sycená limonáda. Myši totiž neumějí říhat, a to je stojí život. Stačí misky nalít limonádu. Umístěte ji do místnosti, kde se myš pohybuje a o zbytek se už nemusíte starat. Připravit jim můžete také jinou smrtící pochoutku. Ve stejném poměru smíchejte suchou sádru a mouku a dochuťte solí.Poblíž této směsi dejte misku s vodou. Myš začne ujídat suchou směs a dostane žízeň. Ráda uvítá v blízkosti připravenou vodu a půjde se napít. Sádra s vodou a moukou vykoná své a myš uhyne. Také po čokoládě se mohou myši utlouct.Nastrouhejte ji a smíchejte se sádrou. A opět nezapomeňte dát poblíž misku s vodou.

Vyžeňte myši vůní

Babské rady sázejí též na čich hlodavců a jejich neoblíbené vůně. Myši nepůjdou tam, odkud ucítí heřmánek, řebříček, mátu, listy ořešáku a česnek.Dokážou je odradit i klasické přípravky proti molům. Myši se bohužel do domů rády vracejí. Pokud máte s těmito malými hlodavci permanentní problém, pořiďte si psa nebo kočku. Myši k vám už nepáchnou a pokud ano, vaši čtyřnozí přátelé se postarají o to, že u vás dlouho pobývat nebudou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden