Moje sladké tajemství

Sebevražda majitele domu ji stála sen

Po letech soudních tahanic pochopila, že vyhazuje peníze oknem, a nechala toho!

Televizní hlasatelka Saskia Burešová (72) patřila vždy k nejpůvabnějším ženám, které kdy v televizi působily. Proto ji dříve divačky psaly stovky dopisů, ve kterých se jí vyptávaly, jak o svůj výjimečný vzhled pečuje.

Chtěla mít salón krásy I z tohoto důvodu se Saskia po roce 1989 rozhodla pro podnikání právě v tomto oboru. Absolvovala kosmetický kurt a doufala, že si brzy otevře vlastní salón krásy. Jenže právě v tom okamžiku se dostavily první velké potíže.

Hlasatelka si našla bývalé agitační středisko a spolu se svým manželem se pustila do jeho nákladné rekonstrukce. „Neměli jsme dost peněz, tak jsem si vzala půjčku,“ přiznala později Burešová. Byli vyhozeni bez náhrady Stavební náklady se brzy vyšplhaly do astronomických rozměrů, což sympatické manžele doslova zruinovalo.

A aby toho nebylo málo, přihlásil se muž, který tvrdil, že je příbuzný bývalého majitele domu. „Přestože jsme měli úředně vše v pořádku, byli jsme z nebytových prostor vyhozeni bez náhrady,“ stěžovala si.

S manželem se během rekonstrukce prostor dostali do dluhů.

Není divu, že si připadala podvedená. Majitel domu se zastřelil Navíc kosmetičky, které zaměstnávala, byly najednou bez práce. Ze zdánlivě bezvýchodné situace jim tehdy pomohl bratr manželova kamaráda, který právě zrestituoval dům a měl volné sklepy.

Opět následovalo tak dobře známé kolečko drahých rekonstrukcí a velkých dluhů. „Když jsme se po letech dostali z nejhoršího, majitel domu se zastřelil,“ vyprávěla smutně hlasatelka, která se opět ocitla na dlažbě, protože dědicové ihned prodali dům zahraniční firmě.

Tehdy si to Burešová a její manžel už nenechali líbit a s novými majiteli se soudili. Zůstal pocit nespravedlnosti Po šesti letech však pochopili, že vyhazují peníze oknem, a nechali vše být. Z neslavné etapy podnikání tak Saskii zbyl jen pocit nespravedlnosti.

Hlasatelka později uznala, že by udělala mnohem lépe, kdyby se už kdysi držela svého zaběhlého povolání..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden