Sedlácká bramboračka s houbami

Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směs.

Ingredience:

4 cibule

1 malá cibule

2 mrkve

1 malý celer

2 hrsti sušených hub

2 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce másla

1 špetka kmínu

4 bobkové listy

½ hrsti čerstvé majoránky

sůl

pepř

čerstvý chléb

Postup:

Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte.

Podlejte trochou vody. Přidejte namočené houby, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte majoránku.

reklama
reklama

Komentáře