Můj kousek štěstí

Selský eintopf s klobásou

V jednom hrnci připravená hustá zeleninová polévka nastavená masem a klobásou vás dokonale zasytí i jako hlavní jídlo.

Potřebujete:

✿ 1 kg brambor
✿ 800 g mrkve
✿ 250 g libového vepřového masa
✿ 200 g klobásy nebo párků
✿ 1 cibuli
✿ 4 lžíce sterilovaného hrášku
✿ 2 lžíce soli
✿ ½ lžičky pepře
✿ 2 bobkové listy
✿ 2 hřebíčky
✿ zelenou petrželku
✿ olej

1. Maso opláchněte, dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Cibuli oloupejte, napíchejte hřebíčky a spolu s bobkovým listem, solí a pepřem dejte do hrnce s masem a vařte asi 1 hodinu pod pokličkou.

2. Mrkev a brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky, přidejte k masu a společně vařte 15 minut. Uvařené maso vyndejte, nakrájejte na kostky a vraťte do hrnce. Klobásy nakrájejte na větší kusy a orestujte na oleji.

3. Eintopf dochuťte solí a pepřem, vyjměte koření, přidejte klobásy a hrášek a nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou, případně s tmavým chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden