Můj kousek štěstí

Sen mě dovedl až k mému velkému štěstí

Nemohla jsem se toho snu zbavit. Jakmile jsem zavřela oči, už tu byl. Nakonec jsem podlehla zvědavosti a vyrazila do míst, o kterých se mi zdálo.

Nevím, kde se tak najednou vynořil sen, ve kterém jsem se pohybovala v prostředí, které rozhodně nevyhledávám. Za celý svůj život jsem se nezajímala o sport. Proto jsem byla hodně překvapená. V tom snu jsem seděla jako divák na fotbalovém hřišti a sledovala utkání.

Vůbec jsem to nechápala, fotbal jsem nenáviděla díky svému bývalému manželovi Frantovi. Pivo a kopaná, to byl jeho oblíbený způsob trávení volného času. Dokázala bych si ten sen vysvětlit, kdybych se v něm cítila nepříjemně a kdybych v něm potkala Frantu.

Já si ale svoji návštěvu sportovního utkání náramně užívala, cítila jsem se příjemně, a dokonce jsem ječela a poskakovala, plácala kolemsedící po ramenou a v poločase se ládovala klobásou, kterou ve skutečnosti nenávidím. Ten sen mi nešel z hlavy ven.

Rada nad zlato

Když už se mi zdál asi po páté, obrátila jsem se na svoji známou, o které jsem věděla, že se zajímá o věci mezi nebem a zemí. Její odpověď byla jednoznačná.

Mám na to místo jít a tam pochopím. Odpověď na otázku mě čeká na fotbale. No to mě tedy podrž! Řekla jsem si zoufale, ale protože se toho chytl můj vnuk, vyrazila jsem s ním. Co bych pro vnoučka neudělala?

Nová láska!

Ačkoli jsem riskovala, že tam potkám svého bývalého muže, se kterým jsme se rozešli velmi ošklivě, šla jsem na místní fotbalový zápas. Necítila jsem se ten den moc dobře, kdybych to neslíbila vnoučkovi a on se tolik netěšil, určitě bych si to nakonec rozmyslela.

Moje špatné pocity zesílily, když mě jakýsi muž se šálou omotanou kolem krku polil pivem z kelímku. Začal se mi omlouvat jako velký džentlmen z romantických filmů, až jsem se musela začít smát.

Nakonec jsme se pustili do řeči. Fotbal mu taky moc neříkal, šel na zápas proto, že od něho odešla přítelkyně, a kamarádi ho vytáhli na fotbal. Ze hřiště jsme odcházeli spolu a poseděli s vnukem v nedaleké cukrárně, kam nás Vašek, jak se ten muž jmenoval, pozval.

Ani dnes, když se ohlížím zpátky, se mi nechce věřit, že jsem se tak rychle zamilovala. Takže pokud i vás pronásleduje nějaký opakovaný sen, nebraňte se mu. Třeba vám chce naznačit, kde hledat štěstí!

Hana (54), Kutná Hora

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden