Moje chvilka pohody

Sen s hadem mě varoval

Najednou se objevil a obtáčel mě. Cítila jsem, jak mě škrtí. S hrůzou jsem se probudila. Ten sen mě pronásledoval každou noc, tak jsem začala pátrat po jeho významu…

Před deseti lety se mi opakovaně vracel jeden a tentýž sen. Byl podvečer a já šla ulicí. Nikde ani živáčka. Zastavila jsem se u velkých dřevěných dveří a zaklepala. Dveře se otevřely, ale nikdo za nimi nestál. Vešla jsem dovnitř a rozhlížela se po prostorné čtvercové místnosti.

Plazil se ke mně

Bylo tam šero a mé oči si jen stěží přivykaly. Všude svítily svíce. Dveře se za mnou pomalu a tiše zavřely. Zaslechla jsem podivné zasyčení a otočila se po zvuku. Málem jsem vykřikla hrůzou.

Blížil se ke mně obrovský had. Ztuhla jsem. Na nic jsem se nezmohla. Ani na křik, ani na útěk. Cítila jsem, jak mé tělo obtáčí obrovský had. Marně jsem lapala po dechu. Pak jsem se vzbudila zpocená hrůzou.

Výklad snu mě znepokojil

Když se mi sen vracel téměř každou noc asi týden, zašla jsem do knihkupectví a koupila jsem si snář. Jakmile jsem přišla domů, začala jsem v něm listovat. Dočetla jsem se, že had znamená buď velké nebezpečí infekce, nebo je spojován s tajemnem.

Údajně je poslem podsvětí a nejčastěji se do něj vtělují duše zemřelých. Pokud máme ze snu nepříjemný až hrozný pocit, pak bychom se měli mít na pozoru. Může to znamenat velké nebezpečí v naší blízkosti. Z toho, co jsem se dozvěděla, jsem rozhodně klidnější nebyla.

Pár dní odpočinku na horách

Asi čtrnáct dní nato jsme s kamarádkami vyrazily na chalupu v Jizerských horách. Říkaly jsme si, že si užijeme několik příjemných dnů bez našich manželů. Byl konec února, takže jsme si vzaly i běžky, že si trochu zasportujeme.

Po půldni, který jsme strávily na horských hřebenech, jsme zavítaly do zdejších hospůdek. Těšily jsme se, jak tam popleteme hlavy místních chlapům, jenže jsme se s tou radostí poněkud ukvapily.

Duchařská seance

V lokálu nebyla téměř ani noha. Tak jsme si s holkami povídaly a popíjely jsme. Už ani nevím, koho to napadlo, ale najednou padl návrh, že si uděláme duchařskou seanci. Všechny tím byly nadšené.

Já zprvu taky, ale pak jsem si vzpomněla na svůj sen a dostavil se strach. Řekla jsem, že se takové zábavy účastnit nebudu a vrátila jsem do chaty.

Pronásledovala je smůla

Tam jsem si vzala svůj řetízek s křížkem, co mi kdysi věnovala babička, a modlila jsem se, aby se nic zlého nestalo. Když se kamarádky v noci vrátily, dělaly si ze mě legraci. Smích je však brzy přešel.

Brzy po návratu domů se na ně začalo lepit neštěstí. Prožívaly hotové peklo. Všechny do jedné – jen já jsem byla ušetřena. Téměř rok je pronásledovala smůla, různé úrazy a nemoci. Jen mě se problémy vyhýbaly.

Dodnes jsem přesvědčená o tom, že za to mohla ta seance, které jsem se neúčastnila a před kterou mě varoval ten obrovský děsivý had ve snu…

Zdena L. (63), Domažlice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden