Můj čas na kafíčko

SERIÁLY - Hospoda

Můj čas na kafíčko

Kdo vzal roli jen kvůli penězům? A kteří herci měli v seriálu hrát, ale neviděli jsme je?

Celkem dvaapadesátkrát navštívili diváci televizní hospůdku, ve které se scházelo pravidelné osazenstvo. Příjemně posedět tam chodí i dnes, když se seriál Hospoda opakuje. A pije se tam opravdové pivo, i když slabé…

V letech 1996 až 1997 přišla televize Nova se svým druhým vlastním seriálem. Ten první, Nováci, se moc nevydařil. V případě Hospody to byla ale trefa do černého. Výběr skvělých herců, postavy a situace jako ze života a prostředí, ve kterém se diváci cítili fajn.

Moc se u nás nikdy nepsalo o tom, že za vznikem tak typicky českého seriálu stál vlastně cizinec, a sice Kanaďan Tim Addison. Ten žil v roce 1994 v Praze a neušly mu dvě věci: jednak to, jak moc oblíbené je u nás pivo a za druhé, že nemáme žádný komediální seriál.

Vzal si za vzor starší americký seriál Na zdraví, který pojednával také o skupině pravidelných hostů, kteří se schází v jednom podniku. Jako tvůrce námětu ale nikdy zmíněný

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden