Moje chvilka pohody

Sestra se mi dost nepěkně odměnila

Když moji sestru Jarmilu opustil dlouholetý přítel, zhroutila se. Byla na něm velice psychicky závislá a já o ni měla doopravdy strach. Vzala jsem ji proto k nám.

Jarmila nejprve moji nabídku, abych se na čas přestěhovala k nám domů, odmítala. Ale nakonec také usoudila, že ji prázdný byt, kde jí Zdenka všechno připomíná, nesvědčí. Pomohla jsme sestře sbalit, a vyklidila dětský pokojíček, který jsme už nepotřebovali.

Syn Martin byl dospělý a bydlel se svou dívkou jinde. Jarmilu hezky přijal i můj manžel Evžen, který byl velice tolerantní. Vzdal se tedy trochu soukromí a pohodlí. Byla jsem mu za to moc vděčná.

Zabydlela se velmi rychle

Jarmila u nás velmi rychle pookřála. Začali jsme se střídat v kuchyni, chodily jsme společně nakupovat. Měla jsem velikou radost. Připadala jsem si jako bych se vrátila do dětství.

Se sestrou jsem si zase po letech velmi rozuměla. Naše domácnost, která byla trochu osiřelá po odchodu syna, náhle dostala nový impuls. Vůbec mě nenapadlo, že by vše mohlo být jinak.

Nenápadně jsem se vytratila

Ten osudový páteční den jsem v práci slavila své kulaté narozeniny. Se Sylvou a Evženem jsem se domluvila, že přijdu asi o dost později. Rodinnou oslavu jsme pak měli naplánovanou na víkend.

Moji kolegové z práce mi připravili v restauraci skvělou oslavu. Dostala jsem spoustu hezkých dárků, úžasný dort. Tancovali jsme a popíjeli. Když byla zábava v nejlepším, rozhodla jsem se odejít. Blížila se půlnoc a zítra mě se Sylvou čekaly přípravy na rodinou hostinu.

Skvělý narozeninový dárek

Taxík mi zastavil před domem a taxikář mně ochotně pomohl s dárky až ke dveřím. Snažila jsem se chovat co nejtišeji. Předpokládala jsem, že Sylva s Evženem už dávno spí. Když jsem ale zaslechla slabé sténání ze sestřina pokojíku, lekla jsem se, že má zase nějaké zlé sny nebo se jí vrátili vzpomínky na Zdenka.

Opatrně jsem proto otevřela dveře

Do bývalého dětského pokojíčku proniklo světlo z předsíně. Na ten výjev už nikdy nezapomenu. Má sestra opravdu sténala. Ale v náručí mého manžela.

Odešla jsem sama Rodinná oslava se přirozeně nekonala. Vyšlo najevo, že vztah mezi mnou sestrou a manželem už trvá delší dobu. Podváděli mě zkrátka, přímo před očima, vždy a všude, kde se dalo. Dodnes nechápu, jak to, že jsem si ničeho nevšimla.

Sestra jen kvetla, manžel byl spokojený a ke mně se choval velice pozorně. Nedošlo mi, že se něco děje. Byla jsem v šoku. Ta zrada strašně bolela, ale řešení jsem znala hned od začátku. Musím odejít! Sbalila jsem si své věci a odstěhovala se hned druhý den na chalupu.

Už jim nevěřím

Asi po měsíci za mnou manžel přijel. Chtěl, abych mu odpustila a vrátila se domů. Prý se s Jarmilou rozešli a ona se nastěhovala zpátky do svého bytu, který do té doby pronajímala. Nerozvedla jsem se.

Neměla jsem zájem o nechutné rozvodové tahanice o majetek. Ale manželovi a sestře už nevěřím. Máme volný vztah a žijeme si každý po svém. Na tom jediném jsme se dohodli.

Oldřiška H. (49), Plzeň

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden