Moje chvilka pohody

Sestra toleruje manželovi milenku!

Vždy jsem své sestře záviděla její manželství. Dnes jsem šťastná že mám normálního, ale věrného manžela.

Marek a Dana byli párem snů. Přitažliví, schopní a sportovci. Po revoluci začali podnikat a když se narodily děti, sestra zůstala v domácnosti, aby měl švagr klid na práci. Vše fungovalo do doby, než se Marek přiblížil k padesátce. Občas to zaskřípalo, ale nakonec vždy vše urovnali.

Krize středního věku

Jednou jsem se za sestrou nečekaně zastavila. Dům byl otevřený, všude nepořádek a Dana nikde. Našla jsem ji až v ložnici v zuboženém stavu, s flaškou alkoholu v ruce. „Proboha, co se stalo? Něco s Markem nebo dětmi?“ ptala jsem se.

„Všechno je skvělý,“ sotva artikulovala. „Děti jsou pryč a Marek s milenkou!“ „Cože?“ nebyla jsem si jistá, že jsem správně rozuměla. Se sestrou ale nebyla řeč, a tak jsem ji vrazila pod sprchu a pak jsem do ní nalila kávu.

To, co mi řekla, mě šokovalo

„Marek má milenku. Třiadvacetiletou Lauru,“ začala vykládat mezi proudem slz. Donesl jí to prý anonym a ona si to ověřila. „Nic jsem mu neřekla, nemohu bez něj žít a bojím se, že když mu to řeknu, opustí mě,“ přiznala zoufale. „To jsou chlapi, prostě si odskočí a vrátí se,“ snažila se utěšit a já doufala, že má pravdu.

Jenže ta situace už trvá pár měsíců a nic nenaznačuje, že by se chtěl švagr milenky zbavit. Bůh ví, jestli to je vůbec stále ta samá. A sestra pije čím dál víc. Bojím se, že ji švagr nakonec opustí ne kvůli milence, ale prostě proto, že ona chlastá. Nevím, jak jí pomoci.

Jana F. (55), Havířov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden