Sezonní sladký jahodový koláč

Až se zakousnete, jistě si řeknete: Mňam

Sezónní koláč z čerstvých jahod nic nenahradí. Jeho chuť si pohraje s vašimi chuťovými pohárky k maximálnímu uspokojení.

Ingredience:

Těsto


  • 110 g másla

  • 50 g moučkového cukru

  • 160 g hladké mouky

  • 1 vejce

  • 1 vanilkový cukr

  • citronová kůra


Náplň

  • 250 g tvarohu

  • 70 g krystalového cukru

  • 2 vejce

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • Přeliv

  • 400 g jahod

  • želatina

  • jahodový džus


Postup:

  • Mouku prosejeme, přidáme vejce, moučkový cukr, asi tak dvě strouhnutí citronové kůry, povolené máslo a uhněteme rukou pevné těsto. To pak necháme asi hodinu odpočinout.

  • Náplň si připravíme v míse. Smícháme tvaroh, vejce, krupicový cukr a smetanu a důkladně promícháme.

  • Odleželé těsto vyválíme na plát ve velikosti formy na pečení, kterou použijeme. Těsto do ní vtlačíme prsty. Přelijeme náplní a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Po vychladnutí na koláč poklademe očištěné jahody a zalijeme želatinou s džusem. .

reklama
reklama

Komentáře