Můj čas na kafíčko

Shoďte do konce roku pár kilogramů

Vánoční čas a s ním spojené přejídání se blíží mílovými kroky a vy stále ne a ne zhubnout? Poradíme vám pár osvědčených triků, díky kterým zhubnete dvě tři kila levou zadní! Kromě správné životosprávy a pravidelného cvičení je například důležité i to, kde a jak jíte.

Zařaďte mátu do každodenního jídelníčku

Mátový čaj nebo mátová žvýkačka pomáhá lépe zvládat nárazové pocity hladu. Dokonce je vědecky dokázáno, že jen samotná její vůně dokáže tlumit hlad. A tak s mátou můžete klidně denně sníst o 2800 kJ méně! A to už stojí za zvážení.

Povězte k jídelnímu stolu zrcadlo

Vědecky dokázáno je i to, že lidé, kteří se při jídle pozorují v zrcadle, mají menší chuť na fastfoodová jídla. Navíc si i častěji připravují zdravé pokrmy doma.

Kupte si dlouhé příbory

Ty kratší v nás totiž vyvolávají pocit, že musíme jíst rychle a v mnohem větším množství, než bychom dokázali sníst, pokud bychom používali delší příbory.

Ztlumte světlo

Nikdy nejezte v ostrém světle. Měkké osvětlení a útulný interiér dokáže tělo mnohem méně stresovat. Při tlumeném světle jsme uvolněnější, jíme pomaleji a také toho mnohem méně sníme.

Při jídle sledujte komedie

Sice byste se při jídle neměli nechávat televizí vůbec rozptylovat, ale když už jste zvyklí při ní jíst, pusťte si komediální seriál. Podle zahraničních studií sníte o polovinu méně jídla, než kdybyste sledovali thriller nebo horor!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden