Sicilské plněné trubičky

Smažené trubičky zvané cannoli plněné ricottou patří k tradičním moučníkům na Sicílii.

Suroviny

Na těsto - 200 g hladké mouky - 20 g cukru krystal - 20 g másla - 1 vejce - 50 ml bílého vína - 1 bílek - olej na smažení

Na náplň - 500 g ricotty - 3 lžíce moučkového cukru - hrst malin - hrst ostružin

Postup

1. Mouku promíchejte s cukrem. Přidejte máslo a celé vejce, propracujte, a postupně přilévejte víno. Vypracujte těsto a dejte ho odpočinout do lednice.

2. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný 2 mm. Vykrájejte kruhy a nastočte je na paličky. Konce potřete rozšlehaným bílkem.

3. Cannoli smažte v hrnci v rozpáleném oleji. Pokládejte je na papírovou utěrku. Až vychladnou, odstraňte paličky.

4. Ricottu vyšlehejte s cukrem a vmíchejte rozmačkané ovoce. Krémem naplňte cannoli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden