
Smažené trubičky zvané cannoli plněné ricottou patří k tradičním moučníkům na Sicílii.
Suroviny
Na těsto - 200 g hladké mouky - 20 g cukru krystal - 20 g másla - 1 vejce - 50 ml bílého vína - 1 bílek - olej na smažení
Na náplň - 500 g ricotty - 3 lžíce moučkového cukru - hrst malin - hrst ostružin
Postup
1. Mouku promíchejte s cukrem. Přidejte máslo a celé vejce, propracujte, a postupně přilévejte víno. Vypracujte těsto a dejte ho odpočinout do lednice.
2. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný 2 mm. Vykrájejte kruhy a nastočte je na paličky. Konce potřete rozšlehaným bílkem.
3. Cannoli smažte v hrnci v rozpáleném oleji. Pokládejte je na papírovou utěrku. Až vychladnou, odstraňte paličky.
4. Ricottu vyšlehejte s cukrem a vmíchejte rozmačkané ovoce. Krémem naplňte cannoli.