Můj čas na kafíčko

Síla bílého čaje

Jste milovníky nejrůznějších čajů? Černý, zelený a ovocný zná každý. Málokdo ale už ví, jak výborný je bílý čaj a jak blahodárně na náš organismus působí.

V čem je tak jedinečný?

Bílý čaj je vzácný pro svou lahodnou a jemnou chuť, ale zároveň je díky přítomnosti nejrůznějších přírodních antioxidantů velice prospěšný pro lidské tělo.

Antioxidanty zabraňují předčasnému stárnutí, udržují tělo v kondici, pomáhají v boji proti bakteriím a virům, snižují hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak, prospívají srdci, kostem i zažívání a mají blahodárný vliv na imunitní systém. Podle odborníků je významným pomocníkem v prevenci srdečních a cévních onemocnění a některých druhů rakoviny.

Proti stresu a obezitě

Bílý čaj je také velmi účinný proti stresu, neboť obsahuje aminokyselinu L-theanine, která zvyšuje množství serotoninu a dopaminu v mozku a má tak příznivý vliv na naši psychiku.

Klinické studie farmakologů potvrdily také přítomnost látek, jež omezují růst tukových buněk a jejich následné množení. Nečekejte však, že po jednom šálku čaje denně zhubnete – je to „jen“ vhodný doplněk.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden