Můj čas na kafíčko

Silvestrovský večírek pro nás skončil šokujícím překvapením!

Hodinu po půlnoci si kamarádka vyžádala pozornost a řekla něco neuvěřitelného!

Když padnou pod vlivem alkoholu zábrany, dozví se člověk věci, které neměl znát!  

S několika dalšími dlouholetými známými jsme pravidelně pořádali silvestrovské večírky. Bylo nás dohromady vždy šest až sedm manželských dvojic z blízkého okolí a stejného věku, tedy po padesátce. Potomky jsme měli už dospělé, některé i provdané nebo ženaté. Na silvestrovských večírcích panovala vždy skvělá atmosféra.

Jen občas to někdo přehnal s alkoholem, ale nedošlo k žádnému dramatu. Až loni se všechno pokazilo.

Něco nebylo v pořádku

Mezi naše nejbližší známé patřili Alena se svým manželem Radkem. Znali jsme se opravdu od raného mládí. Často k nám chodili na návštěvy. Dobře si rozuměly naše i jejich děti. Zkrátka ideální rodinné přátelství. Během loňského roku jsem si ale všimla, že mezi Alenou a Radkem panují nějaké nepřiznané rozpory. Vypadalo to, že ve svých pětapadesáti letech po tak dlouhém manželství prožívají nějakou krizi. Povšiml si toho i můj manžel Mirek. Samozřejmě jsme se našich přátel nijak nevyptávali a nevyzvídali. Byl to jejich problém, my jsme neměli žádné právo do něho zasahovat. A kdyby býval někdo z nich chtěl, tak by se nám přece svěřil. Jisté napětí panovalo zpočátku i na večírku. Viděla jsem, jak se na sebe Alena a Radek dívají a bylo mi jasné, že mezi nimi stále není něco v pořádku. Oba se pak zapojili do všeobecné zábavy, ale spolu moc nekomunikovali.

Drsná informace

Alena se v průběhu večera pořádně rozjížděla. Všimla jsem si, jak do sebe hází jednoho panáka za druhým. Snažila jsem se jí v tom nenápadně zabránit, protože jsem tušila, že by to mohlo skončit nějakou nepříjemností. Tím jsem měla na mysli hádku s Radkem před ostatními. Pokazila by se tím dobrá nálada pro všechny. Vypadalo to, že si Alena nejprve nechala říct a zklidnila se. Do půlnočního přípitku se nic nestalo. Pak začala Alena opět nadměrně pít. Hodinu po půlnoci přišel šok. Opilá kamarádka si gesty vyžádala pozornost. Všichni si mysleli, že přijde nějaký rádoby vtipný výstup na hranici trapnosti. Já jsem ale cítila, že bude následovat nějaký šok. A také že ano. Alena se podívala na mě a na Mirka a pak prohlásila, že měla poměr s Davidem, s naším synem, který byl už několik let šťastně ženatý!

Novoroční rozhovor

Všichni najednou ztichli a někdo vypnul i hudbu, která doposud zněla. Dívali jsme se na Alenu nevěřícně. První se vzpamatoval můj manžel. Snažil se s ní jednat ohleduplně a tiše jí říkal, že to přehání a že by se měla jít vyspat a vystřízlivět. Vzal jí za ruku, ale ona se mu vytrhla a začala líčit podrobnosti, které ale nikdo nechtěl slyšet. Nejvíc šokující pro mě bylo, že všechno znělo opravdu věrohodně. Vůbec to nevypadalo, že by si Alena vymýšlela. Po tomhle skandálu samozřejmě večírek skončil a všichni se rozešli do svých domovů. Já jsem i přes jistou „společenskou únavu“ nedokázala usnout. Rozhodla jsem se, že se Davida zeptám, jestli je to všechno pravda – mezi čtyřma očima. Řekla jsem to i manželovi a čekala jsem, že mi v tom bude bránit, ale mlčel. Také byl v šoku. Druhý den měli David a jeho žena přijít na novoroční oběd, takže příležitost se hned naskytla. Zatáhla jsem syna do kuchyně a řekla mu všechno o šokujícím konci silvestrovského večírku. Svého syna jsem znala, takže už když jsem mu to sdělovala, viděla jsem na něm, že Alena nelhala. Celý rudý ve tváři mě ujišťoval, že už to všechno skončilo a že toho lituje. Následky toho výstupu nakonec nebyly naštěstí tak tragické. Alena se všem postupně omluvila a přišla s verzí, že tím chtěla zranit Radka, svého muže. Také on tuhle výmluvu přijal. Přijali jsme ji i my s Mirkem. Zatímco manžel si nebyl úplně jistý, já jsem bohužel pravdu znala. Tvářila jsem se ale, že Aleně odpouštím.  Letošního Silvestra ale strávíme s Mirkem sami – a také jsem zaslechla, že Alena se bude rozvádět!

Jana L. (55), Vsetín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden