Moje šťastná hvězda

Simona Krainová vs Taťána Kuchařová: Chtějí pomáhat nebo válčit?

Místo vzájemné inspirace mezi nimi panuje rivalita

Spolupráce by byla pod její úroveň?


Svoji rivalku, se kterou SIMONA KRAINOVÁ (43) pravidelně bojuje o zakázky, za kvalitní modelku vůbec nepovažuje. Svět modelingu je tvrdý a životnost modelek bývá krátká.

Proto mezi úspěšnými modelkami zpravidla panuje tvrdý konkurenční boj. Jeden takový před lety vypukl i na české scéně. Simona Krainová musela Taťáně Kuchařové přenechat pozici ambasadorky a tedy i moderátorky prestižní soutěže Elite Model Look, čímž zároveň přišla o manažera.

Tím byl SAŠA JÁNY (44), ředitel českého zastoupení Elite. Další tvrdou ranou pro ni pak bylo Jányho vyjádření, že si výměnu patronky přál jeden z partnerů, protože okoukaná Krainová soutěži už nepřinášela nic nového.

Krainová se už tehdy do Kuchařové pěkně obula. „Není to modelka evropské, natož světové úrovně. Proto mě překvapilo, že si ji vybrali za ambasadorku.“ Když jí později chtěla Miss World 2006 sebrat i důležitou spolupráci s prestižním kadeřnickým salonem, už to nenechala jen tak.

Hodně důležitou zakázku Taťáně překazila a prohlásila, že ať je jak chce krásná, na spolupráci s YES ať zapomene. Rivalita mezi modelkami panuje i v oblasti dobročinnosti. Simona založila Nadaci Antonika, která se specializuje na seniory.

Stala se tak přímou konkurencí nadaci Krása pomoci, kterou vede právě Táňa. „Založit nadaci mám v plánu už dlouho. Jen jsem si nebyla jistá, na co se zaměřit,“ tvrdí Krainová. Že se bude věnovat seniorům, prý měla jasno ve chvíli, kdy nedávno navštívila domov důchodců.

Škoda, že místo toho, aby obě ženy svou krásu, schopnosti, zájem pomáhat ostatním a mediální sílu spojily a vytvořily úspěšnou charitativní organizaci společně, konkurují si i v tom, která bude ostatním prospěšnější.

„Pravda je, že nadací je hodně a jsem za to ráda. Jen málo jich se ale věnuje starým lidem,“ tvrdí Krainová. Nadaci Taťány Kuchařové hodlá konkurovat hlavně tím, že seniorům chce dávat co nejvíc radosti. „Stáří vnímáme negativně, přitom se týká každého z nás. I do stáří podle mě patří smích a radost,“ míní modelka. 

Dokázala by se prosadit i bez Krainové?


Kariéru staví TAŤÁNA KUCHAŘOVÁ (28) hlavně na titulu Miss World. Nápadně často se jí ale kšefty překrývají s činností Krainové.

S ohlédnutím do nedávné minulosti to vypadá, jako by se někdejší nejkrásnější dívka světa snažila kariérní úspěchy své o patnáct let starší kolegyně co nejvíc napodobovat.

Přitom by to při své kráse a úspěchu, které ho se jí dostalo, snad nemusela mít zapotřebí. Už proto, že Krainová světový titul krásy nikdy mít nebude.Co na tom, že od světového úspěchu uplynulo už 10 let? Kráska je s globální soutěží spojovaná dodnes.

Jenže je to zároveň možná to jediné, co má. Dokázala by se coby modelka prosadit, i kdyby prestižní titul v ruce neměla?Těžko říct. Třeba coby tvář luxusních šperků Krainovou kdysi vystřídala až po zisku titulu.

I rozhodnutí o změně ambasadorky pro soutěž Elite Model Look přišlo v době, kdy měla Krainová za sebou už pětiletou spolupráci a možná sama uvítala změnu. Však se také hned nato stala tváří luxusní akce Prague Fashion Week.

Jakmile se ale proti angažování Kuchařové do nějakého projektu ozvala, měla partnerka ONDŘEJE BRZOBOHATÉHO (33) smůlu. Rozdíl v talentových možnostech rivalek je hodně znát například v hereckých příležitostech, kterých má Krainová zatím mnohem víc a Taťána nemůže počítat s tím, že by jí nějakou roli mohla sebrat jen třeba na základě věku.

Ani nejnovější souboj o to, která dokáže lépe pomáhat seniorům, jí samozřejmě není příjemný. Nerada by, aby nadace Krainové tu její zastínila. Proto upozorňuje na to, k čemu všemu její nadace Krása pomoci napomohla.

„Za uplynulých osm let činnosti mé nadace se nám podařilo pomoci mnoha seniorům a dostat se do povědomí lidí,  kteří nám na tu pomoc přispěli. Za to jsem moc ráda,“ konstatuje opatrně.Která nadace bude výraznější, zda Kuchařové či Krainové, ukáže až čas.

„Jsem ráda, že svou činností inspiruji ostatní k podobným aktivitám,“ neodpustila si Táňa jednu z mála příležitostí, aby zdůraznila, že právě s dobročinností to bylo přesně naopak. Tedy, že Krainová napodobila její nadaci. Nechtěně tak přiznala, že svou kariéru ve stopách konkurentky si uvědomuje.

Jde Taťána Kuchařová svou vlastní cestou nebo kráčí ve stopách Simony Krainové?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden