Moje šťastná hvězda

Simona Postlerová odhalila podrobnosti o vážné nemoci!

Zdraví v dětství vystřídalo utrpení

Na první pohled se může zdát, že je herečka SIMONA POSTLEROVÁ (51) věčně dobře naladěná a nedělá jí potíže šířit mezi diváky dobrou náladu. Pravda je však taková, že se za jejími úsměvy skrývá bolest a utrpení. Co může být pro mámu horší, než sledovat své nemocné dítě? Své o tom ví oblíbená herečka Simona Postlerová. Její syn DAMIÁN (22) trpí jedním z druhů autismu. A aby toho nebylo málo, v současné době se u něho má rozvíjet další psychická nemoc. Jak sama Postlerová říká, nic nenasvědčovalo tomu, že by s chlapcem mělo být něco v nepořádku. Jeho nemoc přišla jako blesk z čistého nebe a zoufalé mámě nezbylo nic jiného, než se s osudem poprat. Stejně jako několikrát v minulosti.

Myslela si, že má infarkt

Postlerová je mámou dvou dětí. Kromě Damiána má ještě dceru JANU MAGDALÉNU (24).
O synovi se od samého začátku mluvilo jako o mimořádně inteligentním a cílevědomém studentovi s téměř geniální pamětí. Pokud jste v roce 2000 sledovali silvestrovské vydání televizní soutěže Kurf, mohli jste se o jeho nadání přesvědčit sami. Malý, tehdy teprve šestiletý Damián, tam vyjmenovával různé planety a světelné vzdálenosti. Jenže pak přišel zlom a všechno se rázem změnilo. „Místo jedniček začal nosit pětky, přestával mluvit, byl apatický a při snídani jednoho dne zkolaboval,“ popisuje chvíle hrůzy herečka. V domnění, že dospívající chlapec dostal infarkt, ho nechala okamžitě převést do motolské nemocnice.

Tělo nezvládlo jeho talent

Tam se prý rozjel kolotoč vyšetření, který vlastně dosud neustal. Ačkoli to může znít bláznivě, odborníci došli k jasnému závěru. „Víte, je geniální. Má tak velký talent, až to tělo nevydrželo a zhroutilo se v určitou diagnózu,“ uvedla herečka, že se u Damiána musejí střídat. Nemůže být prý sám, mohl by si ublížit. Nemoc srazila chlapce na kolena v pouhých 14 letech, dva roky byl hospitalizován a Simona za ním den co den dojížděla. V současné době je údajně doma v péči své milující mámy, musel ale přejít do speciální školy, bere léky a vyžaduje dvacetičtyřhodinový dohled. S péčí o Damiána pomáhá Postlerové i její dcera Jana, která v tom rodinu nenechala.

Syn byl v dětství geniální. Pak se ale zhroutil.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden