Můj kousek štěstí

Simona Stašová: Líbí se mi žít v mužském světě

Říká o sobě, že odmalička žije v mužském světě. A že je v něm moc ráda, protože je daleko upřímnější, než ten ženský. A muži zase na oplátku rádi dělají společnost jí. Dva z nich si herečku Simonu Stašovou vzali za manželku.

Málokterá celebrita mluví naprosto otevřeně o svých bývalých partnerech, láskách, otcích svých dětí. Simona Stašová (61) je čestnou výjimkou. Možná proto, že je prý se všemi svými láskami kamarád. „Vídáme se, mluvíme spolu.To přece taky něco znamená.“ Vypadá to na první pohled jako idylka. Tři lásky = dva manželé = dvě děti. Jenže, jak máme vlastně vyřešit tuhle rovnici? „Dvě mé velké lásky jsou otcové mých synů,“ vysvětluje Stašová s tím, že si nedokáže představit, že by počala dítě s mužem, kterého by vroucně nemilovala.

A že ono zmíněné třetí jméno by si nejradši nechala pro sebe. Má ho prý ale pevně srdci. A s největší pravděpodobností to není manžel číslo 1 Pavel Trávníček (65). Chodili spolu už na škole. Pak se rozhodl pro jinou. Brala si ho ve svých 25 letech. A ačkoliv manželství trvalo pět let, nikdy se k němu pořádně nevrátila. Pouze jednou, to když si Trávníčkovy bývalé manželky postěžovaly na údajně násilnou povahu svého exvyvoleného.

„Vzala jsem si prince. A s nimi se prostě hodně blbě žije,“ zhodnotila tehdy pět let společného života. A dodala, že tenkrát tolik chtěla žít v pohádce a nedošlo jí, že takhle to v životě prostě nefunguje. Bylo jí třicet, když jela do Karlových Varů na festival studentských filmů CILECT. Byla rok rozvedená, volná, bezdětná. A taky trochu smutná. Celou dobu se tam kolem ní točil mladík, který to všechno měl jednou provždy změnit. Mladý italský divadelní kritik, profesor Eusebio Ciccoti. Tvrdil, že je novinář a že by chtěl s velkou českou filmovou hvězdou udělat interview. Mimochodem, Simona Stašová nikdy neopomene dodat, že onen slavný rozhovor sice začali, ale nikdy nedodělali. Nějakou dobu pak měli vztah na dálku. Ale to jim přestalo stačit. Vzali se a stali se rodiči syna Marka. Dalšího chlapa do rodiny si herečka doslova vymodlila. „Když jsem byla těhotná, pokaždé jsem si přála, aby to byl kluk. A v obou případech se to naštěstí splnilo,“ přiznala se Stašová s tím, že v mužském světě je jí prostě dobře. Co říct ale o jejím druhém manželství? Byla to prý pořádná Itálie. Jen role si prý prohodili.

Kliďas Eusebio se několikrát nechal slyšet, že u nich doma je Čech on a Italkou jeho drahá polovička. Tak to prostě dopadne, když si vážený, intelektuálně založený „professore“ vezme za ženu hysterickou herečku. Navíc Simona byla vždycky talent na jazyky, a tak svou bezvadnou italštinu používala s takovou intenzitou, jako kdyby stála na jevišti milánské La Scaly. Druhé manželství Simony Stašové trvalo osm let. Alespoň, co úřadů týče. Pocitově, aspoň pro herečku, pokračuje dál. Se svým Eusebiem se vždycky vidí ráda. Po italském dobrodružství následoval návrat domů. Třetím mužem Simony Stašové se totiž stal český herec Pavel Skřípal.

Ani tentokrát se ale nedá mluvit o poklidném vztahu dvou osudově zamilovaných lidí. Simona Stašová sice tvrdila, že díky tomu, že se ve čtyřiceti letech stala matkou syna Vojty, zažívala nejkrásnější etapu svého života. A taky je pravda, že spolu spokojeně žili skoro deset let. Jenže Pavel Skřípal byl po celou dobu ženatý s jinou. A když se jednoho dne oficiálně vyjádřil, Simona Stašová od něj i se synem odešla. Řekl totiž, že se rozvádět nechce. Hra na rodinu skončila. O rozvod po nějaké době stejně požádala hercova manželka a ještě navíc získal jednoho nepřítele na život a na smrt. Jiřinu Bohdalovou, která mu to, že si odmítl vzít její dceru, nikdy neodpustila.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden