Moje šťastná hvězda

Simona Stašová: RODIČE JÍ DĚLAJÍ STAROSTI!

Neváhala otci pořídit byt v Praze

Jakmile děti dospějí, jejich role se obrací a začínají svým rodičům vracet jejich letitou péči. Své o tom ví SIMONA STAŠOVÁ (62), která se rozhodla postarat se o těžce nemocného tatínka BŘETISLAVA (89), nezapomíná ale ani na mámu.

Maminka herečky JIŘINA BOHDALOVÁ (86) je na tom i přes požehnaný věk, co se týče zdraví, relativně dobře. Netrápí ji žádné vážné zdravotní problémy. Přesto s ní má Simona Stašová starosti. Legendární herečka je téměř bez práce, jako by na ni a její nevyvratitelný talent všichni zapomněli. Stašová se bojí, aby maminka nezahořkla a nezačala strádat po psychické stránce. Její starosti o kultovní „nesmrtelnou tetu“ ale musely jít před časem stranou. Hereččin otec Břetislav Staš je na tom totiž o poznání hůř. Zejména pak po fyzické stránce. Stašová se proto rozhodla, že je nejvyšší čas obrátit svou pozornost k němu a postarat se o něj, ať to stojí, co to stojí.

Břetislav Staš

Bydlel příliš daleko

První manžel Jiřiny Bohdalové žil trvale v bytě v Ostravě, ovšem jeho stále se zhoršující zdravotní stav absolutně nedovoloval, aby bydlel nadále sám.
Z toho důvodu se rozhodla Stašová, že tatínka přestěhuje do Prahy, kde to k němu bude mít kousek a v případě potřeby za ním bude docházet. „Podívejte se, je to už starý pán a potřebuje svůj komfort. Bydlíme teď od sebe sedm minut a minimálně třikrát týdně za ním chodím,“ vysvětlovala herečka, která si před pár měsíci kvůli tatínkovi prožila doslova peklo.

Šlo mu totiž o život a nebylo jisté, jestli zdravotní komplikace, které ho postihly, vůbec přežije. Začátkem listopadu loňského roku totiž prodělal Staš těžký kolaps a musel být urychleně převezen do nemocnice. Co přesně se stalo, ale odmítla jak jeho dcera, tak první manželka komentovat. Mělo se ale jednat údajně buď o selhání srdce, nebo mozku. Známé jsou pak jeho vleklé potíže s páteří. „Lékaři říkají, že operace není možná. Bojí se, že už ho v těchto letech neprobudí,“ vysvětlila později Stašová.

Nezanevřela na něj

Tatínek Stašové se i přes zdravotní problémy má ale čile k světu. V novém bytě, který mu dcera pořídila, má všechny své knížky a diapozitivy, takže prý pořád pracuje na astrovlivech na zemětřesné oblasti. Staš si tak nemusí stěžovat, že by mu cokoli chybělo. Navíc, jak uvedla herečka, není na péči o něj sama. Bohdalová, byť se se Stašem rozvedla, na něho nikdy nezanevřela, a kdyby prý potřeboval, ochotně mu s čímkoli pomůže. A že Simona opravdu ráda o druhé pečuje, o tom svědčí i fakt, že si nedávno pořídila pejska z útulku, bez kterého neudělá už ani krok.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden