Moje šťastná hvězda

Šíp vs. Kraus: Hádají se, kdo má lepší pořad?

Co se mezi moderátory stalo?

Když byl moderátor KAREL ŠÍP (71) pozván do pořadu JANA KRAUSE (63), rezolutně tuto možnost odmítl. Co mu vadí? A co na to jeho kolega?

Oblíbený moderátor pořadu Všechnopárty nepřímo obvinil svého kolegu Jana Krause, že zahání své hosty v Uvolněte se, prosím! a později v Show Jana Krause do kouta a dusí je. Šípovi prý vadí způsob, jak Kraus s hosty mluví, a proto před lety pozvání do jeho pořadu odmítl. A nebyl zdaleka jediný, kdo tak učinil. Mezi ty nejvýraznější, kteří neměli chuť usednout na červenou pohovku, byl například také KAREL GOTT (77). V odmítnutí do Krausovy show sehrály svou významnou roli prý i Mistrovy důvody, se kterými se zpěvák Šípovi ochotně svěřil.

Je to prostě rebel

„Karel Gott mi povídá: Víš, proč bych tam nikdy nešel? Protože on sedí vejš. A ve chvíli, kdy já sedím níž a musím na něj vzhlížet, tak už má převahu,“ popisoval před lety Šíp. „Já samozřejmě respektuju, že se to lidem líbí, že ten pořad milujou,“ uvedl Šíp s tím, že nechce nikomu nic vymlouvat ani pošpinit práci svého kolegy, jen nemá chuť se s někým přetahovat o to, kdo je v danou chvíli vtipnější. Přestože se spolu Kraus se Šípem neznají, na dálku soupeří o televizní diváky a své názory ventilují výhradně přes média. Karel se ale drží své práce a do žádných vy- ostřených bojů se nepouští, spíš opatrně našlapuje. Když o Janovi mluví, vyzdvihuje jeho pohotové jednání. „Je prostě takový, rebel, občas možná bez příčiny,“ uvedl moderátor.

Krause nechávají výroky jeho kolegy naprosto v klidu.

Vysmál se svému sokovi

Letitou válku moderátorů, která dosud probíhala tak nějak pod pokličkou ve vší tichosti, nyní oživil JAN KRAUS (63) svým drsným prohlášením.

V době, kdy Šíp odmítl jít do po- řadu Jana Krause, se zdálo, že to moderátora nijak zvlášť nezasáhlo. Dokonce ani kritická slova na jeho adresu jej nerozhodila. „Já na to nemám vlastně žádnou reakci, protože jsem ty výroky pana Šípa vůbec nezaznamenal,“ nechal se slyšet Kraus a neodpustil si svůj potutelný úsměv. Dal tím jasně najevo, že se ho starší moderátor nijak nedotkl. Výhodou demokracie je podle Krause to, že si každý člověk může beztrestně myslet, co chce. „Já nikomu jeho názor neberu,“ dodal moderátor, jehož pořad Uvolněte se, prosím! patřil dlouhá léta mezi nejsledovanější pořady České televize.

Jeho diváci už spí

Jak se zdá, možná ho to ale přece jen trochu urazilo, a nejspíš čekal na vhodnou chvíli, kdy Šípovi jeho kritiku vrátí. Koncem září si Kraus pochvaloval nový vysílací čas své show. Místo pátku nyní vysílá ve středu. Polovina týdne je prý mnohem lepší než pátek, kdy konkurenční Česká televize vysílá Šípovu Všechnopárty. „Pátek je pro mladší lidi nemyslitelný,“ řekl Kraus, který se snaží oslovit diváky ve středním věku. „Bývá zažité, že je pro televizi páteční večer dobrý čas, protože se lidé mohou v sobotu vyspat. To mohou, ale těm lidem bývá 65+ a spí už při tom pořadu,“ rozpovídal se Kraus a přihodil rýpnutí. „Nevadí, když diváci spí, hlavní je, aby měli zapnutý peoplemetr.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden