Moje šťastná hvězda

Šíp vs Kraus: Kdo je tu králem talk show?

Najdou dva rivalové společnou řeč?

Do jeho pořadu by nešel!

Co se sledovanosti týče, má Všechnopárty KARLA ŠÍPA (70) jasně navrch. Asi proto o účast v pořadu Krause nestojí.

Přestože jsou každý úplně jiný a jejich zábavné televizní talkshow jsou zaměřené na jinou skupinu diváků, i tak jsou Karel Šíp s Janem Krausem letitými rivaly. Oběma jde totiž ve finále o to samé – co největší sledovanost a samozřejmě vlastní popularitu, která jim zajistí další trvání jejich televizních pořadů. Nejen proto to mezi nimi průběžně vře a jiskří.

Chce zábavu

Mít vlastní úspěšný zábavný televizní pořad má tu velkou výhodu, že se člověk nemusí snažit dostat se jako host do jiných populárních pořadů, které mu nejsou svým pojetím sympatické.

Asi tak nějak nejspíš uvažoval Karel Šíp o Krausově talkshow, když svému konkurentovi odmítl pozvání. Mimo jiné mu vadí, jak Kraus své hosty často dusí a snaží se je dostat do úzkých. „V mém pořadu negativní náladu nechci,“ konstatuje Šíp. Nejen kvůli na jeho vkus často útočivému stylu Krausova moderování by do jeho show prý nešel.

Vyslechl Gotta

Moderátor Všechnopárty mimo jiné také prozradil, že na nezájmu o účast u Krause se už dříve shodl s mnohonásobným zlatým slavíkem KARLEM GOTTEM (76). Mistr pro změnu prý upozorňoval na to, že Kraus sedí vůči svým hostům o něco výš, takže zejména hosté menší postavy k němu musejí vzhlížet a moderátor tak získává i takovou optickou převahu.

„Přetahovat se o to, kdo je vtipnější? O to nestojím,“ nechal se slyšet Šíp, když vysvětloval důvody, kvůli kterým ho účast v Krausově show dlouhodobě nikterak neláká. Mnohem více mu prý vyhovuje stav, kdy každý dělá svůj pořad po svém, a potkat se tedy nepotřebují. Nebo má snad Karel obavy, že by byl Jan přece jen vtipnější?

Jan Kraus je mimo jiné úspěšný podnikatel.

Změní přístup k hostům?

Někdy až tvrdým konfrontačním stylem moderování je JAN KRAUS (62) proslulý. Zároveň je známý tím, že není zvyklý ustupovat.

Už to, že před lety se musel z více důvodů se svou talkshow přesunout z České televize na FTV Prima, byla pro Krause tak trochu potupa. Nakonec z toho vyšel přece jen dobře. Mohl si totiž začít dělat pořad více podle svých představ.

Jan je pověstný tím, že pokud něco není po jeho, tak od projektů dává ruce pryč. Má také pověst obávaného moderátora a pozvání k němu mnozí berou jako výzvu, nebo dokonce úspěch. Postoj Šípa tak může brát i jako snahu vyhnout se konfrontaci, ve kterých si libuje.

Nepotřebuje ho?

Kraus působí tak, že účast Šípa v jeho show by nevnímal nějak výjimečně. Byl by to pro něj host jako každý jiný. Na dotazy, co říká na Šípovy názory na něj a jeho pořad, jen s klidem odpovídá, že je ani nezaznamenal. Jako by mu bylo lhostejné, zda je šance, aby se v jeho pořadu úspěšnější kolega z úspěšnější show objevil.

Ostrý jazýček

Je pochopitelné, že Krausův typicky rázný způsob, jakým vede rozhovory, není zrovna každému po chuti. Stejně tak je ale jasné, že si nikdo nemůže myslet, že by byl ochoten tento svůj styl změnit nebo zmírnit. To by tím pádem přestal být ten mnohými hosty obávaný a pro věrné diváky za všech okolností zábavný Jan Kraus. Obzvláště, kdyby jeho hostem měl být jeho přímý konkurent, jehož talkshow je úspěšnější jak co do sledovanosti, tak i do počtu ocenění. Ale možná se v budoucnu dočkáme překvapení.

„Člověk si může beztrestně myslet, co chce,“ komentuje Kraus názor Šípa na jeho televizní pořad. „V tom je výhoda demokracie, takže já nikomu jeho názor neberu,“ doplňuje. Je tak víc než zřejmé, že očekávat něco jako společnou řeč od obou konkurentů nemá smysl. Možná k sobě najdou cestu, až skončí jejich show.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden