Moje šťastná hvězda

Šípková a Kynychová: Tichá válka cvičitelek

Obě jsou špičky ve svém oboru. Jedna s druhou ale musí neustále držet krok…

Snad od počátku své kariéry spolu HANKA KYNYCHOVÁ (48) a OLGA ŠÍPKOVÁ (47) bojovaly o pomyslný titul královny aerobiku a fitness. Úspěšné sportovkyně s podobnými cíli však dělí naprostá odlišnost povah. Která na druhou více žárlí?

Ještě donedávna si je někteří pletli. Aby ne, jsou téměř stejně staré a v aerobiku i ve fitness u nás patří k nejznámějším cvičitelkám, které si spolu v ničem nezadají. Obě mají spořádané manželství a rodinu, vedle které stíhají stále předcvičovat a budovat kariéru. Obě svého času sklízely úspěchy v profesionálních soutěžích sportovního aerobiku. Olga dokonce dosáhla na titul mistryně Evropy a mistryně světa. Jedna za druhou si také otevřely vlastní fitness centra a objevovaly se v televizi. Čím to, že se jejich životy natolik podobají? Náhoda to určitě není.

Pořád ve střehu

Ač se to nezdá, obě dámy se navzájem po očku pečlivě sledují a o aktivitách té druhé mají velmi dobrý přehled. Velkým dříčem jsou bezesporu obě, i když Kynychová dokázala přece jen pracovní stres vypouštět jako přebytečnou páru, zatímco Šípková tlak léta dusila v sobě a bojovala s psychickými problémy. „Vůbec jsem nedokázala přijmout, že bych neuspěla a že selžu. Peskovala jsem se i za to, že nemůžu usnout,“ svěřila se nedávno Šípková. To Kynychová se netajila téměř s ničím a jako typický extrovert o sobě dávala vždy slyšet, včetně vlastního soukromí.

Dáma vs. dračice

A tak zatímco Olga ještě donedávna předváděla ladné kreace na tanečním parketu ve StarDance, Kynychová zápasila s hady v Pevnosti Boyard, aby ještě více pomohla propagaci svého nově otevřeného fitcentra. A když křehká a introvertní Olga v médiích poprvé otevřeně vypráví o tom, jak se před lety kvůli pracovnímu stresu sesypala a skončila u psychiatra, Hanka reaguje po svém. Vypouští do světa čerstvě nafocené akty, kterými chce rovněž zviditelnit své nové fitness centrum.
pracovitější než Olga. Ona je spíš takový rodinný typ,“ nechala se jednou Kynychová slyšet. A nutno podotknout, že ona sama na rozdíl od Šípkové přesunula rodinné povinnosti na svého manžela JINDŘICHA, z něhož tak učinila muže v domácnosti na plný úvazek. Přešlapů v kariéře se ale občas dopouštějí obě, jen Olga s větší elegancí a většími sympatiemi veřejnosti. Vezme si z ní Hanka příklad?

Přestože je mnohé spojuje, povahově jsou velmi rozdílné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden