Moje šťastná hvězda

Skončilo to potratem Kubišové

Byla slavná, ale také smutná. Martu Kubišovou (81) osud připravil o práci i dítě.


Na začátku roku 1970 dostala legendární Marta Kubišová (81) od normalizačních soudruhů zákaz vystupovat na veřejnosti a musela si hledat nějakou jinou práci.


Nebylo to však vůbec jednoduché. Nakonec pracovala jako dělnice pro družstvo Směr a trápily ji finanční problémy, kvůli nimž se musela přestěhovat na chatu na Slapech.


Našla si psychopata


V tu dobu byla provdaná za filmového režiséra Jana Němce (†79), ale bylo to soužití, které její těžkou situaci nijak neusnadňovalo. Spíš naopak. Němec byl sice vynikající umělec, ale hodně pil a byl citově nevyrovnaný.


Kubišová s ním někdy zažívala scény jako z psychothrilleru, například když jí vyznával lásku tak, že vystřílel do stropu její monogram, nebo když jí rovnou řekl, že kdyby na ni chtěl vzít sekeru, aby se zavřela v komoře.


Nakonec se přece jen dočkala


Profesní i osobní nepohoda přispěly k tomu, že Kubišová tehdy potratila dítě, které s Němcem čekala, a sama málem přišla o život.


Naštěstí se ale maminkovské role dočkala, když se jí později narodila dcera Kateřina (45). Jejím otcem je režisér Jan Moravec (81), jejž si zpěvačka vzala v roce 1974. Rozvedla se s ním o šest let později.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden