Moje šťastná hvězda

Skopeček nechce o ženění ani slyšet!

Slibuje, co nechce nedodržet?

Jako na hodně divoké horské dráze si musí připadat kamarádka a údajná milenka JANA SKOPEČKA (90). Zatímco jí totiž ještě minulý týden měl slibovat svatbu a společnou budoucnost, teď náhle obrátil...

Před více než dvěma lety navždy opustila herečka VĚRA TICHÁNKOVÁ (†93) svého manžela a hereckého kolegu Jana Skopečka. Po 60 letech společného života se tak ocitl sám. Legendární Černá kronika z pohádkové komedie Ať žijí duchové kladla údajně na sklonku života svému muži na srdce, aby nezůstával sám.

Podle Tichánkové to prý stejně neuměl. A tak si zlomený vdovec bez výčitek užíval přízně své dávné kamarádky BOHUNKY (63). Ta zřejmě doufala, že se stane jeho druhou ženou a stráví spolu podzim života. Jenže přestože ještě nedávno Skopeček mluvil o svatbě, dnes je všechno jinak.

Pečovatelka, či partnerka?

Pro člověka, jako je Skopeček, musí být velmi těžké doufat v cizí pomoc. Vždyť celý život byl v plném nasazení mezi lidmi, zvyklý spoléhat se sám na sebe. Vzhledem k věku a zdravotním problémům, se kterými se v poslední době potýká, mu ale nezbude nic jiného než využít služeb některé z pečovatelek.

Obzvlášť když jeho dcera, která žije ve Francii, nemá zřejmě zájem se o nemocného tátu postarat. Doufal snad ve vší své zoufalosti, že když prohodí před osamělou ženou pár vět o svatbě a společném životě, že si ji k sobě připoutá a ona se o něho s láskou postará? Když se poprvé Skopeček zmínil v médiích o svatbě, reagovala na to Bohunka velmi prakticky, nikoli zamilovaně. Růžové brýle totiž už dávno nenosí.

Pragmatická žena

„Kdyby ke svatbě opravdu došlo, tak budu chtít po zlých zkušenostech předmanželskou smlouvu,“ zaskočila tehdy veřejnost Janova přítelkyně.

Z minulého vztahu si totiž nese šrámy na duši. Manžel Bohunky ji totiž vyhodil z bytu poté, co se v šedesáti letech zamiloval do osmadvacetileté Romky, kterou si nastěhoval i s jejími čtyřmi dětmi domů.

V současné době žije Bohunka v Praze a Skopečka, který se zotavuje po nešťastném pádu, kdy si zlomil tři žebra, pravidelně v Psychiatrické léčebně Bohnice navštěvuje. A podle všeho počítá, že se o zesláblého herce postará i do budoucna.

Má jasno

Ačkoli ještě loni v březnu básnil Jan o tom, že by si přál mít malou svatbu, a vykřikoval, že by si Bohunku klidně vzal, teď ho zprávy v médiích o tom, že se měl ženit, rozpalují doběla. „Ježíš, to je takový nesmysl.

Strašná blbost. Nic z toho není pravda,“ rozčiluje se herec. Dávná Skopečkova láska se však nezlobí, a jak se zdá, o budoucnosti má jasnou představu. „Svatba nesvatba. Honzu za chvilku z nemocnice propustí a teď je nejdůležitější ten jeho byt pořádně vygruntovat. Potom se uvidí.“

Věra Tichánková byla láskou jeho života.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden