Skořicové churros

Tyto křupavé a voňavé smažené tyčinky jedí Španělé nejčastěji ke snídani nebo jako sladkou svačinku.

Suroviny

Na těsto - 50 g másla - 150 ml vody - 1 lžíce krupicového cukru - špetka soli - 60 g hladké mouky - 1 lžička mleté vanilky - 1 vejce - olej na smažení

Na obalení - 70 g krupicového cukru - 2 lžičky skořice

Na omáčku - 100 g hořké čokolády - 100 ml smetany ke šlehání - 1 lžíce másla

Postup

1. Do kastrůlku dejte máslo, vodu, cukr a sůl. Přiveďte k varu a pak přidejte mouku a umíchejte těsto. Až trochu vychladne, přidejte vajíčko a vanilku, a umíchejte dohladka. Těstem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou.

2. Na pánvi rozpalte olej a zdobící špičkou tvořte rovnou na pánev tyčinky, které smažte dozlatova. Ještě horké je obalte ve směsi krupicového a skořicového cukru.

3. Nalámanou čokoládu dejte do misky a přelijte horkou směsí smetany a másla. Umíchejte do hladké omáčky.

4. Churros podávejte ještě teplé, namočené do horké čokoládové omáčky.

reklama
reklama